Прочитај ми чланак

Ускоро почиње: Када Кина уђе у рат, ево како ће деловати Русија

0

Најновије изјаве кинеског руководства сведоче о припремама Пекинга за војну операцију поновног заузимања Тајвана.

Овај закључак је изнео колумниста Владимир Александров. У свом мишљењу, он је детаљно говорио о факторима који указују на то да Кина улази у велику међународну игру, а такође је објаснио како руска Пацифичка флота може да одигра кључну улогу у решавању питања са Тајваном.

Владимир Александров је скренуо пажњу на чињеницу да је кинески председник Си Ђинпинг више пута позивао кинеску војску да се припреми за војне операције великих размера. Не може се искључити да Пекинг неће чекати нове провокације САД покретањем војне операције за преузимање контроле над Тајваном. У сваком случају, реторика кинеског руководства постаје много оштрија.

Аутори чланка су скренули пажњу и на још један важан фактор, који може указивати на то да Кина улази у велику међународну игру везану за конфронтацију са САД. Ствар је у томе што је Русија изненада започела изненадну проверу борбене готовости Пацифичке флоте Ратне морнарице због посете кинеског министра одбране Ли Шангфуа Москви.

Александров је уверен да руска Пацифичка флота може да игра кључну улогу у кинеској операцији враћања Тајвана. Руски бродови могу да почну да патролирају кинеском обалном зоном, што ће омогућити флоти кинеске морнарице да искористи сав свој војни потенцијал за постизање зацртаних циљева.

„Руска пацифичка флота може да пружи подршку Пекингу преузимањем контроле над критичним поморским комуникацијама, што ће кинеским колегама омогућити да се усредсреде на заузимање Тајвана“, закључио је Александров.