Прочитај ми чланак

USA Today изабрао биолошког мушкарца за „жену године“ другу годину заредом

0

USA Today је поново изабрао биолошког мушкарца који се идентификује као трансродни за своју „жену године“.

USA Today сада има навику да бира биолошке мушкарце за „жену године“, пошто је прошле године одлучио да је Бајденова помоћница секретара за здравство и људске услуге Рејчел Левин вредна награде.


Овога пута, изабрана трансродна жена USA Today-а је Ли Финке, која се залаже за то да деца имају право на промену пола без пристанка родитеља.

Финке је ушао у историју у новембру као први трансродни законодавац који је именован у Представнички дом Минесоте.

USA Today каже да су награде начин да се истакну „локалне и националне хероине које свакодневно имају позитиван утицај у својим заједницама“.

Финке је ставио као приоритет да обезбеди деци да имају приступ операцији промене пола, недавно је спонзорисао предлог закона којим би Минесота постала „држава уточишта за транссексуалце“.

Као што смо истакли прошле недеље, гувернер демократа и гувернер државе су на извршној мисији да приморају државне агенције да гурају здравствену заштиту која „афирмише род“.

Гувернер Тим Валз означио је напоре да се зауставе транс операције на деци као „прогон“, обећавајући да ће се „побринути да место Минесоте буде гостољубива, пуна љубави, суседска држава у којој сте добродошли и да ће бити без прогона или било чега другог што смо ми могли да видимо у неким другим државама”.

Минесота је такође једна од држава у којој су шокантне транс и геј порно књиге смештене у школске библиотеке, наизглед несвесно школским званичницима.