Прочитај ми чланак

УНИЦЕФ: У Гази убијено више од 700 деце за неколико дана

0

Иако глобалисти са Запада снажно подржавају Израел у тренутном рату на Блиском истоку, први пут у новијој историји се дешавају "размимоилажења" у извештавању глобалистичких медија и организација у односу на политичку агенду.

„Према најновијим извештајима локалних здравствених власти и међународних извештача на лицу места, најмање 2.215 Палестинаца у Гази је убијено, од тога више од 700 деце, док је више од 8.714 људи рањено, а међу њима више од 2.450 деце“, рекла је данас портпаролка УНИЦЕФ-а Сара Ал Хатаб за амерички СиЕнЕн.

УН су такође званично известиле пре неколико дана да је 11 запослених у УН страдало у Гази током ракетних напада, углавном наставници и лекари.

Чини се да западни западни медији не „штеде“ Израел иако њихове власти снажно подржавају ту страну у рату. Па тако истог дана, енглески министар војске упути снажну подршку Израелу док државни БиБиСи извести да их израелска војска држи на нишану и да су израелске ракете директно погодиле међународни прес центар на југу Либана и убиле том приликом новинара Ројтерса и раниле новинаре из највећих медија у Њујорку (Асошијетед прес), Лондону (Ројтерс и БиБИСи), Паризу (Франс прес)…

Или, Урсула фон Лајен и Блинкен оду у Тел Авив да и лично пруже подршку Нетанјахуовом режиму и Израелу у име ЕУ и САД , док истовремено европске и светске организације за људска права и медији осуђују Израел јер користи забрањену фосфорну муницију и ракетним нападима прави масакр над цивилима у Гази.

У случају рата у Украјини, све је од првог дана било апсолутно синхронизовано, а сви злочини укронациста су или заташкавани или приписивани руској страни.