Прочитај ми чланак

Украјински тенкиста открио: Спрема се велика промена на фронту

0

Тенкови ће ускоро престати да се користе на бојном пољу у Украјини због беспилотних летелица, пише шпански лист „Мундо“, позивајући се на украјинског војника.

„Дронови владају на бојном пољу и њих има на хиљаде. Наш свакодневни напор је да преживимо. Тенк је сада најрањивије оружје. Они ће ускоро престати да се користе. У ствари, пошто више скоро немамо муниције и Руси то знају, ми их све мање и мање користимо“, рекао је украјински тенкиста Виктор.

Такође је признао да сада осећа много већи страх него раније.

„Овај извештај јасно осликава еволуцију модерног ратовања, где се традиционални оклопни системи попут тенкова суочавају са све већим изазовима које доносе беспилотне летелице. Викторова изјава указује на драматичну промену динамике на бојном пољу, где се технолошке иновације све више користе како би се неутралисали традиционални војни ресурси. Осећај страха који Виктор изражава додатно наглашава тешкоће са којима се војници суочавају у овом новом контексту борбе.“

Русија је раније послала ноту земљама НАТО-а због испорука оружја Кијеву. Министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да су САД и НАТО директно укључени у сукоб у Украјини – не само путем испоруке оружја, него и обучавањем војника у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама.