Прочитај ми чланак

Руси кренули са значајним променама на фронту

0

У циљу ослобађања насеља у Доњецкој Народној Републици, Оружане снаге Русије треба да спроведу одређене стратешке одлуке усмерене на јачање војног потенцијала на линији фронта.

До овог закључка дошао је војни аналитичар Михаил Онуфриенко. У интервјуу за руске медије, он је детаљно говорио о условима који би омогућили Оружаним снагама Русије да стекну значајну предност приликом напада на положаје Оружаних снага Украјине у ДНР.

Онуфриенко је скренуо пажњу на чињеницу да је фронт у ДНР-у почео да се креће, а Оружане снаге Русије напредују ка непријатељским положајима, спроводећи неопходне одлуке за ослобађање насеља која је заузела украјинска војска.

Фундаменталне промене на линији додира биће приметне, тек када се остваре два основна услова. Дакле, руска војска треба да значајно повећа број трупа на овом правцу, као и да повећа концентрацију савремених система наоружања.

„Преузимамо контролу над појединачним утврђеним подручјима и деловима насеља. Ослободили смо северозападну периферију Горловке, и Мајорск, али ово су позиционе борбе локалних размера са спорим напредовањем. Не може бити речи о ослобађању градова, без суштинског повећања броја група и ватреног оружја“, објаснио је Онуфриенко.

Експерт је изразио уверење, да ће први успеси на доњецком правцу највероватније постати приметни тек почетком 2023. године, када ће Русија стећи стратешку предност и почети да спроводи компетентне стратешке одлуке, усмерене на блокирање непријатељских трупа.