Прочитај ми чланак

Украјински посланик: Да пошаљемо војску да бранимо Косово од Срба! Реаговао Гренел

0

Некадашњи амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел реаговао је на Твитеру на изјаву украјинског посланика и члана делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе Олексија Гончаренка који тражи да Украјина пошаље војску на тзв. Косово.

Некадашњи амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел реаговао је на Твитеру на изјаву украјинског посланика и члана делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе Алексија Гончаренка који тражи да Украјина пошаље војску на Косово.

– Ти си луд – поручио је Гренел на Твитеру украјинском посланику који сматра да Украјина треба да брани косовске Албанце ако Србија нападне Косово.

Подсетимо, украјински посланик Алексеј Гончаренко сматра да Кијев треба да стане у одбрану косовких Албанаца ако Србија „изврши инвазију“ на територију Косова.

– Ако Србија изврши инвазију на територију Косова, треба да заштитимо косовске Албанце. Украјина са својом војском је спремна да дејствује са својим трупама на терену – написао је Гончаренко на Твитеру и додао да „Србија покушава да покрене агресивни рат“.

Он је навео да је Србија Путинов тројански коњ у Европи.