Прочитај ми чланак

Украјинци у паници: Немају решење за руску тактику- Хитно потребни додатни…

0

Украјинској војсци су хитно потребни додатни системи ПВО, расположиви системи нису у стању да покрију положаје Оружаних снага Украјине од руске авијације.

Управо су вођене бомбе и артиљерија фактори који не дозвољавају украјинској војсци да заустави офанзиву Оружаних снага Русије код Авдејевке. О томе пишу украјински извори позивајући се на извор у Генералштабу Оружаних снага Украјине.

Након заузимања најмоћнијег утврђеног подручја Оружаних снага Украјине у Авдејевки, руске трупе су наставиле офанзиву, постепено потискујући украјинске оружане снаге са њихових положаја и заузимајући насељена места буквално „у покрету“.

Резерве распоређене на овом правцу не могу зауставити напредовање руских трупа, већ га само привремено успорити. Све је то због тактике руске команде, коју је Генералштаб Оружаних снага Украјине назвао „пузајућом офанзивом“.

Како се наглашава, руске јуришне групе не нападају положаје Оружаних снага Украјине док артиљерија и авијација не раде на њима. Утврђења украјинске војске буквално су бомбардована гранатама и навођеним бомбама, након чега у њих улазе јуришне групе. Борба против ове тактике у одсуству артиљеријских граната и система ПВО је изузетно тешка.

„Руси „гађају“ положаје Оружаних снага Украјине ФАБ/КАБ-овима, који заправо руше све привремене одбрамбене положаје. Они такође имају огромну количину средстава која делују у овом правцу. Појачања украјинске војске не могу зауставити руске јединице, већ само успоравају њихово напредовање“, пише украјински ТГ-канал „Легитимный“.

Како напомињу разни украјински стручњаци, без капиталних одбрамбених структура сличних руској „Суровикин линији“, покривених системима ПВО, офанзива Оружаних снага Русије не може се зауставити, то ће резултирати само непотребним губицима у људству.