Прочитај ми чланак

„У САД почиње велика депресија, која би могла да се заврши Трећим светским ратом“

0

Финансијски колапс неких америчких банака значи да ће још једна Велика депресија избити. И једини начин на који САД могу да изађу из тога је светски рат.

Ово је мишљење војног стручњака, академика Константина Сивкова.

„Вероватноћа за рат великих размера драматично се повећала. Јер Сједињеним Државама не преостаје ништа друго него да започну рат великих размера који ће им омогућити да отпишу дуг који је премашио 30 билиона долара, плус колапс банака“, рекао Сивков.

Тако је, према његовим речима, за многе људе „у иностранству“ једини излаз из ове ситуације рат. Сивков је закључио да је после колапса америчких финансијских институција вероватноћа новог светског рата драматично порасла.

Претходно је посланик Државне думе Алексеј Чепа, предвидео своју визију предуслова за сукоб великих размера. Према његовом мишљењу, ризик од трећег светског рата зависи од политике коју воде западне земље.

Такође не треба заборавити да су војни сукоби увек пуни непромишљених акција једне од страна, што заузврат може довести до нагле ескалације рата.

„Све зависи од политике коју данас води Запад. Наравно, чинимо све да избегнемо трећи светски рат, али има много провокативних акција Украјине и Запада. Могућ је озбиљнији сукоб“, сигуран је Чепа.

Према његовим речима, узрок ескалације могу постати и непромишљене и непланиране акције једне од страна, које се често дешавају у великим сукобима.