Прочитај ми чланак

Турска покренула нову операцију на северу Сирије и Ирака – погођено 89 циљева

0

Министарство одбране Турске саопштило је да је уништило 89 циљева током ваздушне операције на северу Сирије и Ирака. Сви авиони који су учествовали у операцији су се вратили у своје базе.

„Ваздушна операција је успешно изведена у областима Кандил, Асос, Хакурк у северном Ираку и областима Тел Рифат, Сисире и Дерик у северној Сирији, које су терористи користили као базе за нападе на нашу земљу. Током ваздушне операције уништено је 89 циљева, 81 у првој фази и осам јутрос – склоништа, бункери, пећине, тунели, складишта муниције и тзв. штабови и кампови за обуку терориста који угрожавају нашу земљу, наш народ и безбедност наших граница. Многи терористи су неутралисани“, наводи се у саопштењу војног ресора.

Фото: Јутјуб/принтскрин

Саопштено је да „међу терористима, неутралисаним током операције, има и такозваних вођа терористичке организације (ПКК забрањена у Турској)“.

Фархад Шами, портпарол курдских Сиријских демократских снага (СДФ), рекао је раније да Турска напада погранични град Кобани на северу Сирије, који је под контролом СДФ.