ТУРИСТКИЊА ИЗ СРБИЈЕ објаснила каква је сада ситуација на Халкидикију

0

Никити -- Ситуација у грчком летовалишту Никити које је прексиноћ задесило велико невреме сада је нормализована, каже Сузана Пантић из Београда.

Она је пре седам дана с породицом одсела у апартманском смештају у том месту, које се налази 38 км источно од Неа Мудание, између летовалишта Метаморфозис и Неос Мармарас, који су такође били на удару непогода.

Foto: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

„Струја је дошла јуче поподне, пре подне није било ни воде, а сада је све у реду. И море је мирно“, прича саговорница Тањуга.

Иран опет упозорава Велику Британију: Ово је опасна игра с последицама
Каже да је летовање у Никитију уплатила преко агенције и да је водич све време био уз групу која је допутовала у том темину.

Прича да је то вече киша почела да пада док су били на шеталишту и да је, док су вечерали, у ресторану изненада нестало струје и почела снажна грмљавина, а потом и да дува јак ветар.

„На путу до смештаја нас је ухватио још јачи пљусак, а ветар је буквално носио све пред собом. По доласку у апартман нестало је струје у целом месту“, описује то вече Сузана Пантић.

Туристкиња из Србије која је са породицом смешетена у Торони, на Халкидикију, за Тањуг каже да је град Порто Карас, који је близу места у коме је она одсела, практично потпуно уништен.

„Ситуација је била страшна, углавном су људи страдали тако што су летеле тенде, неки пар је био у Бич Бару, кафић се срушио на њих, и тако су настрадали“, рекла је саговорница.

оследице невремена које је током ноћи у среду задесило Халкидики већ су саниране, кажу у Националној асоцијацији туристичких агенција Јута.

Из Јуте у изјави за Б92 саветују туристе који су већ у Грчкој да наставе своје летовање, а они који су се запутили да не отказују путовања јер за тим нема потребе. Директор Јуте Александар Сеничић тврди да се ситуација стишава, а да се плаже после олује сређују.

Како објашњава, проглашена је ванредна ситуација, а не ванредно стање, што је велика разлика. То значи да је њено трајање ограничено и да се догодило због више силе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!