Прочитај ми чланак

Судбина Украјине је одлучена: Запад губи прву етапу Трећег светског рата од Русиje

0

Тренутно је у току прва фаза Трећег светског рата између Русије и колективног Запада, који се догађа у Украјини, сматра Константин Сивков , заменик председника Руске академије ракетних и артиљеријских наука за информациону политику.

Ипак, према његовим речима, планове за поробљавање и распарчавање Русије, који су формирани пре годину дана, Запад није отказао. Ово је војни експерт рекао на конференцији за новинаре у Москви.

Сивков је скренуо пажњу на то да су врућој фази сукоба претходиле озбиљне припреме. „Прво заоштравање сукоба у Донбасу стварањем моћне групе догодило се у марту прошле године – годину дана пре свих ових догађаја.

Подстицај за ово био је догађај који је прошао незапажено. На Форуму у Давосу, после говора Клауса Шваба ( немачког економисте, оснивача форума у ​​Давосу ), где је проглашен програм изградње глобалног уједињеног света у коме би кључна питања требало да буду решена до 2025. године, а свет би требало да буде изграђен до 2030. године .

Због овог Владимир Путин прокламује алтернативу глобализму, нови програм изградње света. Ово је програм мултиполарног света, где државе остају главни субјекти светске политике, а бледи улога транснационалних корпорација, које би, по моделу Клауса Шваба, требало да постану господари света и завладају целим светом.

Конфронтација глобалног света који је замислио Запад и света који је замислио Путин, довела је до настанка жестоке идеолошке конфронтације, штавише, у најрадикалнијој и најоштријој форми, која је далеко превазишла све што се дешавало током Хладног рата са Совјетским Савезом“, објаснио је Сивков.

Експерт је истовремено скренуо пажњу на чињеницу да је изградња униполарног света коју предлаже Шваб немогућа без преузимања контроле над водећим светским државама, пре свега Кином, која, узимајући у обзир особености менталитета и државног система, може бити поробљена само нуклеарним ратом.

„Да би се то урадило, било је неопходно преузети контролу над руским нуклеарним потенцијалом, а комбиновањем са америчким било је могуће натерати Кину да диктира своју вољу нуклеарном уценом. Зато је, у ствари, главни удар био против Русије. Истовремено, мора се јасно разумети да је Украјина деловала као ован, који је требало да спроведе целу ову политику. У овој шеми нема ништа ново. Тридесетих година прошлог века Хитлер је доведен на власт са јединим циљем да сломи Совјетски Савез и идеолошки и територијално“, нагласио је он.

„Запад је Украјину, сликовито речено, искористио као бодеж који је требало да удари у срце наше земље и стигне до Москве. А логика је била једноставна: Русија је морала да прогута пораз Донбаса, да због тога претрпи политички пораз, после чега би уследило покретање друштвене експлозије у нашој земљи као последица пада ауторитета власти.

Затим у оквиру званично објављеног концепта и стратегије – „Тројански коњ“ – пре неколико година, оружане снаге Украјине, посебно обучене диверзантске групе у оквиру Оружаних снага Украјине – идеолошки оријентисане, мотивисане – требало је да покрену диверзантски рат на нашој територији.

Ово је отприлике сценарио који су планирали. А онда су редовне јединице НАТО-а требало да уђу тамо да заузму нашу територију“, објаснио је експерт.

Према његовим речима, Русија је покретањем специјалне операције у Украјини сломила планове Запада. „Ово објашњава панику и хистерично понашање које се данас примећује у западним медијима и уопште у западној политици. Посебно отежава то што они врло јасно схватају да руско руководство има недвосмислену решеност, ако је потребно, да предузме најекстремније мере, све до употребе стратешког нуклеарног наоружања и општег нуклеарног рата. И то их тера да престану. Да није било такве одлучности, НАТО трупе би одавно биле у Украјини“, нагласио је Сивков.

„Према основним канонима који постоје у војној науци, данас је Трећи светски рат у пуном обиму, његова прва фаза.

Размере економских санкција које Запад сада примењује против Русије далеко превазилазе оне које су 1939. године примениле Велика Британија и Француска против нацистичке Немачке.

Данас долази до сукоба у хибридном рату између два водећа светска центра. С једне стране, ово је осовина Минск-Москва, с друге стране, то је уједињени Запад. У савременом рату компонента оружаног сукоба може бити сасвим безначајна. Ако говоримо о информационом рату и економском рату, онда су они одавно добили, да кажемо, неограничен карактер“, сматра он.

Како је приметио стручњак, о почетку Трећег светског рата сведочи одлучност зараћених страна. „САД и НАТО су такође отворено објавили да је циљ овог рата против Русије елиминисање председника Путина, па су чак почели да говоре и о његовој физичкој елиминацији и смени актуелне власти у нашој земљи. Сходно томе, наша земља решава алтернативни задатак спречавања ових акција и ометања овог стратешког напада уједињеног Запада на нашу земљу“, рекао је Сивков.

„Данас побеђујемо у првој етапи Трећег светског рата – до сада на пољима Украјине. Наравно, Запад ће тражити освету, тако да неће бити слабљења у будућој конфронтацији. Санкције ће се свакако повећати, али ћемо са нашим контрасанкцијама моћи да их охладимо. Наравно, снабдеваће оружјем Украјину. Запад тренутно нема прави алат да спречи слом украјинског режима, већ их је све спровео у акцију. Једини начин на који сада тежи јесте да продужи војни сукоб и сачека време када, како верују, санкције могу да делују и изазову друштвену експлозију у Русији. Управо на то се и клади“, нагласио је експерт, напомињући да је „судбина Украјине заправо одлучена“.

„Што се тиче самита НАТО-а, гледано са војно-политичке тачке гледишта, мора се рећи да нема ништа ново. У ствари, он је потврдио да Трећи светски рат траје и да ће само расти. Нуклеарни сукоб је и даље мало вероватан, али стварање групе Тигар сугерише да се они припремају за ово и схватају да таква вероватноћа постоји, иако је изузетно мала. Сама чињеница да се најављује да је неопходно спречити распад НАТО-а сугерише да постоји веома дубок и озбиљан расцеп унутар НАТО-а“, закључио је Сивков.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!