Прочитај ми чланак

Стручњак открио руски трик за уништење свих украјинских ПВО система

0

Нова тактичка решења Оружаних снага Русије у току „специјалне операције“, омогућавају да се масовни ракетни удари по критичној инфраструктури Украјине, користе као ефикасан метод за откривање система ПВО Оружаних снага Украјине.

Ово је саопштио познати руски војни извештач, Јуриј Подољака. Он је у емисији „Време ће показати“ говорио о триковима Оружаних снага Русије са ракетним ударима на Украјину, а такође је објаснио како руска војска брзо и ефикасно уништава ПВО системе Оружаних снага Украјине.

Он је скренуо пажњу на то, да Оружане снаге Русије приликом извођења ракетних напада на украјинске енергетске и војне објекте користе посебну тактику, захваљујући којој уништавају главне положаје ПВО Оружаних снага Украјине. Крстареће ракете се лансирају дуж променљиве путање, што омогућава прорачун појединачних система ПВО, као и радарских станица непријатеља.

„Први талас би требало да отвори положаје противваздушне одбране непријатеља, јер је јасно да они нису стационарни. Неопходно је отворити позиције ПВО у реалном времену – зато први талас ракета лети по снажно закривљеној путањи, покушавајући да отвори непријатељске области противваздушне одбране, како би исправио путању ракета за напад током наредних удара, као и ракете које би требало да погоде ове исте системе противваздушне одбране“, објаснио је Подољака.

Експерт је изразио уверење, да ће Оружане снаге Русије наставити да користе трик са ракетним ударима на Украјину, како би уништиле све системе ПВО-а који су у служби Оружаних снага Украјине. Не може се искључити, да ће у блиској будућности концентрација и обим лансирања ракета значајно порасти.