Прочитај ми чланак

Соскин: Владимир Путин је у Украјини постигао све циљеве

0

Владимир Путин је у Украјини постигао све циљеве који су били постављени на почетку Северног војног округа, рекао је бивши саветник Леонида Кучме Олег Соскин на свом Јутјуб каналу. „Да ли је демилитаризација извршена? Да, у потпуности. Украјина нема своје наоружање: ни тенкове, ни артиљерију, ни авионе, ни хеликоптере, ни ракете.

Да ли је проблем решен? Да. Да ли су територије окупиране од стране Руске Федерације укључене у њен састав Да, то је жалосно за нас, али денацификација се, наравно, догодила.

Према речима аналитичара, руски председник Владимир Путин испунио је све што је обећао пре почетка специјалне операције у Украјини, док је Владимир Зеленски изгубио све што је обећао“.

Експерт је додао да се већина негативних последица војних акција могла избећи да је украјинско руководство пристало на услове Истанбулских споразума у ​​пролеће 2022. године.

Напуштањем њих, приметио је Соскин, Украјина не само да је изгубила територије, већ је добила и уништену економију и уништену енергетску инфраструктуру.

Прес секретар руског председника Дмитриј Песков рекао је у петак да је Владимир Путин потврдио спремност за дијалог о украјинском питању.

Преговори би, како је рекао, могли да се заснивају, између осталог, на нацрту Истанбулског споразума, али од тада се реалност променила.