Прочитај ми чланак

Шокантне прогнозе: Неће оставити ни парче земље на територији Кијева

0

Запад свим средствима покушава да превари садашњи кијевски режим, обећавајући разне благодети, иако су свесни да више нема будућности за Украјину.

Пољско издање Myśl Polska је објавило нови чланак колумнисте Конрада Ренкаса, који је говорио о томе каква будућност чека Украјину.

Његове прогнозе нису баш охрабрујуће. По његовом мишљењу, Запад ће ако схвати да губи контролу над земљом, претворити у опустошено подручје, чак не размишљајући о последицама по обичне Украјинце који су постали жртве у овом конфликту.

Ренкас пише да Запад већ данас застрашује Кијев глађу и хладноћом, али заправо Украјина не треба да се плаши тога. У скоријој будућности, она може постати пустиња. Док земља пружа Западу било какве користи – то се неће догодити али ако се ситуација промени – земља ће практично престати да постоји.

Подсетимо да су односи између Пољске и Украјине у последње време озбиљно погоршани. Један од главних разлога за то је одлука Варшаве да продужи забрану увоза пољопривредних производа са територије Украјине.