Прочитај ми чланак

Слом телекомуникација у САД! Широм земље нема интернета и мобилне телефоније

0

Широм САД велики број корисника је остао без интернета и мобилне телефоније. Компанија за телекомуникације АТ&Т је рекла да ради „хитно“ на решавању проблема, али да не може да каже када ће се мрежа вратити.

Док су корисници АТ&Т били највише погођени, корисници других провајдера, укључујући Веризон и Т-Мобиле, пријавили су проблеме са својим телефонима у мањој мери.

Те компаније су међутим рекле да се њихова мрежа понаша нормално. Проблеми су вероватно резултат тога што су Веризон и Т-Мобиле корисници покушавали да позову оне на АТ&Т, сугерише компанија, преноси Њујорк тајмс.
Сајт “Даун детектор” је такође регистровао проблеме на другим онлајн сервисима, укључујући подршку за Гугл и Епл.
 
Али и то је вероватно барем делимично резултат тога што су аутоматизовани системи “Даун детектора” регистровали жалбе на телефонске услуге.
“Даун детектор” је показао да се проблеми дешавају широм САД. Док је више извештаја стигло из источних и централних држава, то може бити само последица временских зона што значи да више корисника у тим регионима вероватно покушава да користи своје телефоне. Чини се да су се примарни проблеми односили на телефонске позиве, због чега људи не могу да упућују позиве или шаљу текстуалне поруке, иако су неки пријавили проблеме и са њиховом интернет услугом.
 
Чак су и позиви хитној служби 911 били погођени овим проблемом. Службе за хитне случајеве широм земље рекле су да прате ситуацију и сугерисале су грађанима да их контактирају путем фиксне телефоније.