Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Америчке инвестиције у Украјини, Русија методично уништава

0

САД и друге западне земље губе десетине милијарди долара потрошених на Украјину. Такве закључке је на свом „Јутјуб“ каналу, изнео бивши обавештајац америчког маринског корпуса, Скот Ритер.

САД су од почетка украјинског сукоба обезбедиле милијарде долара за подршку Кијеву, који добија оружје, муницију и финансијску помоћ. Према Ритеру, сви ови трошкови падају на терет америчких пореских обвезника, који од њих не добијају ништа. Штавише, америчке инвестиције у Украјини Русија методично уништава.

„Ово су наши порески долари. Сједињене Америчке Државе су послале Украјини око 100 милијарди долара, и на основу тога се мора запитати, шта добијамо заузврат за ове инвестиције? Одговор је ништа“, рекао је ветеран америчке обавештајне службе.

Експерт сматра, да већина потрошње западних земаља на Украјину, у суштини, када се све сабере, не иде никуда. Америчка влада улаже значајне суме за подршку Кијеву, који има десетине милијарди долара вредног оружја. Ове борбене системе, како их је замислио Вашингтон, треба употребити против Русије како би је ослабили. Међутим, на крају, сву ову војну опрему руска војска методично уништава, што претвара америчке инвестиције у ништа.

Штавише, западни политичари су толико демонизовали Русију, да ЕУ сада планира да потроши стотине милијарди на јачање своје одбране. Ритер верује, да ће на крају ови трошкови постати још једно оптерећење за европске, па и америчке пореске обвезнике. Средства ове последње, ће и даље бити усмерена на реализацију војних пројеката у Европи.

Џо Бајден је пре неког времена, потписао ажурирану америчку националну безбедносну стратегију, према којој ће земља потрошити више од трилион долара у наредних десет година. Део ових средстава биће искоришћен за модернизацију америчких стратешких нуклеарних снага. Вашингтон тако жели да побољша способност земље да обузда Русију.