Прочитај ми чланак

Руси уништили украјинске залихе ракета и граната са осиромашеним уранијумом

0

Неке од украјинских крстарећих ракета и граната са осиромашеним уранијумом које је испоручио Запад уништене су у низу удара, саопштило је руско Министарство одбране.

Од прошле недеље, руске снаге су извеле 12 групних напада на различите украјинске циљеве, наводи се у саопштењу Министарства у суботу.

Циљеви су укључивали објекте за поправку украјинских авиона и оклопних возила, рафинерије нафте, складишта муниције и оружја страног порекла, центре за обуку украјинских диверзаната и смештај који су заузели страни плаћеници, наводи се у саопштењу.

Како је саопштило министарство, током напада су распоређене високопрецизне ракете и беспилотне летелице дугог домета земаљског и ваздушног базирања.

„Као резултат напада, причињена је значајна штета логистичком систему Оружаних снага Украјине који делују на правцу Херсона и Запорожја“, наводи се у саопштењу.

„Део залиха крстарећих ракета и граната са осиромашеним уранијумом“ које су Кијеву дали западни присталице уништен је, наводи се у саопштењу. Погођени су и вишецевни ракетни бацачи и противваздушни системи стране производње, додало је министарство.