Прочитај ми чланак

Руси дигли у ваздух украјинску команду: На официре долетела три „искандера“…

0

Руски извори на Телеграм каналима преносе информације о нападу на хотел „Профсојузнаја“ у Чернигову током руског удара.

Наводно, у тренутку напада, у хотелу је био састанак руководства Северне оперативне команде Оружаних снага Украјине, укључујући генерал-потпуковника Дмитрија Красилникова, команданта те јединице.

Према тим изворима, руске снаге су испалиле три ракете типа „Искандер“ на хотел, циљајући војне особе Украјинске војске. Такође се тврди да су руске трупе извеле низ ракетних напада на сам град Чернигов.

У извештају украјинског председника Володимира Зеленског, наводи се да је у овом нападу погинуло најмање десет особа, док је више од двадесет рањено.

Генерал Красилников је, према украјинским медијима, био кључна фигура на почетку руског напада на Украјину, спречавајући руске снаге да напредују ка Харкову из Луганске области. Постављен је за команданта Северне оперативне команде 13. марта 2023. године.

Такође, Красилников је одликован звањем Хероја Украјине са Орденом Златне звезде 28. фебруара 2022. године, за храброст и херојство у одбрани суверенитета и територијалног интегритета Украјине, као и за верност војној заклетви.