Прочитај ми чланак

Путин: Руска војна индустрија активно повећава производњу

0

Руски одбрамбени комплекс активно повећава производњу за подршку специјалне војне операције, саопштио је председник Русије Владимир Путин отварајући седницу Војно-индустријске комисије.

„Данас домаћа одбрамбена индустрија ствара савремено и по много чему јединствено наоружање и технику, активно повећава обим производње како би што боље обезбедила јединице и формације које учествују у специјалној војној операцији, повећава производњу цивилних производа за којима је све већа потражња како код нас, тако и у иностранству“, рекао је председник.

Он је истакао да је благовремено и потпуно обезбеђивање наоружања снага које учествују у специјалној војној операцији стратешки задатак земље.

Како је навео, ове године су предузећа одбрамбене индустрије успела да одрже стабилан темпо рада и чак умноже своју производњу у неким областима.

Према његовим речима, предузећа одбрамбене индустрије морају активније да развијају производне капацитете, уводе напредне технологије и посвећују већу пажњу квалитету војних производа.

Он је додао да је дао низ налога за допуну распореда испорука средстава за противбатеријску борбу и ПВО за 2024. годину, као и да је потребно повећање обима производње овог наоружања.

Председник је у вези са специјалном операцијом наложио да се прецизира обим новог државног програма наоружања.

„Због низа фактора, значајно се повећавају потребе за наоружањем, војном и специјалном техником. То је везано са спровођењем специјалне војне операције, невиђеног санкционог притиска на Русију и повећањем величине наших оружаних снага, појавом нових јединица и формација“.

Шеф државе такође је скренуо пажњу на чињеницу да су за осам месеци ове године организације војно-индустријског комплекса успеле да одрже стабилан темпо рада и не само да испуне распоред испоруке уопште, већ и да повећају производњу војних производа у одређеним областима.

Према његовим речима, производња главних типова оклопних возила удвостручена је од прошле године, а утростручена је производња наоружања за којим постоји посебна потражња.