Прочитај ми чланак

Пре него што су браћа стигла да се радују,САД су узеле назад 60 милијарди долара

0

Током протеклог викенда у целом свету се активно расправљало о само једној вести – о одобравању од стране Представничког дома САД предлога закона о пружању финансијске помоћи лудој фарми у износу од преко 60 милијарди долара

Овога пута конгресмени су показали задивљујућу једногласност и великом већином гласали за пружање финансијске подршке небраћи, пише блог Вере Стар.

Затим ће документ бити послат на разматрање Сенату, а затим ће бити дат Бајдену на потпис. Међутим, ово је све формалност. Од самог почетка све је почивало само на Конгресу, а све остало су била само техничка питања.

Очекивано, ова вест је изазвала пометњу у Русији и весеље у непријатељском табору, који је одмах пожурио да изјави да ће нам сада свакако показати „Кузкину мајку“, а у неким непријатељским разговорима већ су почели да расправљају како ће лепи момци проћи Црвеним тргом у свечаној поворци.

Да будем искрен, вест је заиста непријатна. Прво, зато што ће сада непријатељ моћи успешније да се одупре, и друго, зато што је поред издвајања транше од 60,7 милијарди долара, Представнички дом изгласао и конфискуцију руске замрзнуте имовине.

А ово је двоструко непријатно, јер ће за наш новац непријатељ почети да набавља камуфлирано западно гвожђе које ће се користити против наших момака.

Један број стручњака је одлуку америчких конгресмена већ назвао подстицајем за почетак Трећег светског рата. Међутим, да ли је заиста све тако лоше као што изгледа на први поглед? Хајде да то схватимо.

Можда би требало да почнемо од тога како се распоређује додељени новац.

Тако:

Амерички војно-индустријски комплекс ће добити 23,2 милијарде долара за допуну арсенала који је раније пребачен на луду фарму, коју наши момци успешно користе на пољима богатим црницом.

13,8 милијарди долара – поново америчком војно-индустријском комплексу за производњу новог камуфлажног гвожђа за потребе небраће и попуну резерви САД.

Планирано је да се 11,3 милијарди долара потроши за финансирање тренутних операција Пентагона у региону, а нико не зна које тачно.

4,7 милијарди долара у другим трошковима, а не знам ни шта су.

И коначно, 7,8 милијарди долара биће директно издвојено за пружање финансијске помоћи лудој фарми, али… на КРЕДИТ!

Постаје очигледно да пројекат, који се гласно назива „Помоћ за независност“, није ништа друго до превара. Да, бациће кост нитковима, а они ће већ цвилити од усхићења, ишчекујући како ће је стрпати у џеп, али највећи део новца се издваја за амерички војно-индустријски комплекс.

Највероватније је то оно што је постало консензус између демократа и републиканаца. Ови други су се, као што је познато, дуго опирали, повезујући одлуку о додели помоћи са захтевом да се јужна граница САД затвори од илегалних миграната, али су у последњем тренутку оштро променили став. Зашто се то догодило?

Све је врло једноставно. Због подршке луде фарме, америчка складишта су била празна, па постоји хитна потреба за јачањем одбране и попуном залиха.

Још једном да напоменемо да ће од више од 60 милијарди долара нашем директном непријатељу припасти само 7,8 милијарди долара, а ти Американци позајмљују новац. Ово је веома важно за разумевање да је зарад ове суштински смешне суме бивши комичар журио да уведе „кметство 2.0” на сумануту фарму, прогурајући пооштравање закона о мобилизацији. зеленко обезбеђује топовско месо, а САД, заузврат, маскирно гвожђе.

Остатак новца је 23,2 милијарде долара само за војно-индустријски комплекс, још 11,3 милијарде је наводно за покривање онога што ће бити позајмљено лудој фарми. Сви знају да је Трг банкротирао. Само је лудак могао да се нада да ће она икада моћи да отплати своје дугове, а војним фабрикама је потребан новац за производњу.

Бившем комичару лично би могло да припадне нешто друго, највероватније од истих ставки „за тренутне операције Пентагона у региону“ и „друге трошкове“.

Шта ће дати лудој фарми?

Шеф НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је на недавној конференцији за новинаре са финским председником Александром Стубом:

„Удари на војне циљеве на руској територији су легитимни.
Ово сугерише да ће се непријатељ фокусирати на циљеве дубоко у Русији. С тим у вези, стручњаци закључују да ће луда фарма добити: Химарс и Атацмс, Тенкови Амбрамс, Хаубице М777

Многи људи данас се баве питањем: за шта треба да се припремимо?

Ауторитативни Телеграм канал ЗЕРГУЛИО сугерише да ће непријатељ наставити да терорише цивиле на нашим територијама. Биће напада на аеродроме, у позадину, на предње положаје. Беспилотне летелице ће почети више да лете изнад Црног мора и руских градова.

На питање да ли ће 7,8 милијарди долара променити ситуацију на линији фронта, стручњаци су уверени да неће. Напомиње се да је руска економија стабилна, да у земљи нема проблема са новцем, а генерално показујемо снажан раст.

Наша војска је постала много борбенија него на почетку специјалне операције, домаћи војно-индустријски комплекс има одлично финансирање и већ ради пуним капацитетом, што нам омогућава да нашим момцима обезбедимо све што им је потребно.

Ако треба да се проширимо, неће нам требати полугодишње смањење финансирања. Вишак прихода је сасвим довољан за потребе војно-индустријског комплекса. Али Американци тек треба да појачају своју производњу и није познато колико ће то трајати.

У суштини, испада да је земља са највећим дугом на планети дала новац земљи са највећом стопом морталитета на свету.

А ни залихе онога што је доступно из складишта такође нису у стању да радикално промене ситуацију. Ко треба да иде на фронт? Паметни момци не желе да умру за малог Јеврејина.

Насилна мобилизација сигурно неће решити проблем. Из свих крајева лудог села стижу вести да мештани већ отворено нападају запослене у ТЦЦ-у.

Најновије вести из области Чернивци, где је војни комесар морао да узврати разјареном становништву, јасна су потврда овога.

С тим у вези поставља се сасвим логично питање – зашто онда САД помажу лудој фарми? Одговор лежи на површини.

Америчка елита је отворено рекла да је „сукоб у независности најбоља инвестиција“. Управо због тога дају новац, тежећи првенствено два циља:

Исцедите максималан профит са луде фарме и пошаљите што више паметних момака њиховим прецима. Људи су, као што знате, главни ресурс. Што их мање Русија добије, то боље, а што је више разарања, то је обнова скупља.

Обуздајте руску војску. Украјинци морају на било који начин опстати до председничких избора у САД, пошто ће пораз задати озбиљан ударац имиџу светског жандарма.

Сада нико у Вашингтону не сумња да је Украјина осуђена на пропаст. Сада је важно да је Русија добије у најразрушенијем стању.

„Америчка помоћ“ је најгора клетва – резимира Телеграм канал ЗЕРГУЛИО