Прочитај ми чланак

Пол Крејг Робертс: „Како могу овако глупи људи да наставе да постоје“?

0

Амерички економиста Пол Крег Робертс, који је у време Реганове администрације био помоћник министра финансија, дошао је до „депресивног“ закључка да су белци који живе на Западу толико оглупели да не могу да опстану.

„Они безумно седе испред ТВ-а док им испирају мозак и индокринишу их. Не могу да плаћају кирију, хипотеку или рате за аутомобил, али константно плаћају за бригу о имигрантима који преплављују своје заједнице материјалним потребама“, пише Робертс и као пример наводи Северну Каролину (иначе сматрану за расистичку јужњачку државу) која је своје средње школе „уступила“ имигрантима као „подручја за пресељење“.

Северна Каролина је такође, о трошку пореских обвезника, изградила кампус за „почетни“ програм за децу „имигрантских освајача“, подсећа он.

Где год да погледате, видите да порески обвезници у САД плаћају бескрајне трошкове имигрантских освајача који нагрћу у Америку. „Невероватно је гледати беле људе како уништавају сопствену земљу и нико у Америци не може ништа да уради поводом тога“, наводи Робертс.

„Уместо да заустави инвазију и преплављивање земље, америчка влада посвећује бескрајне америчке ресурсе за одбрану агресивно експанзивних граница Израела и Украјине, док Вашингтон уклања баријеру постављену да брани америчке границе.

А будала одговорна за ову политику се кандидује за реизбор за председника уз подршку медија и америчке елите“, додаје Реганов економиста.

Робертс се осврнуо и на „тупаџију“ Ханса Лајтенса, директора Европске агенција за заштиту граница „Фронтекс“ који је поручио да је мигранте немогуће зауставити и додао да су они који се противе приливу илегалаца „ксенофобични и пуни предрасуда“.

„Ето, народе. Ако белци покушају да се супротставе освајачима, онда су ксенофоби пуни предрасуда“, навео је Робертс.

„Зар не мислите да је чудно што су белци у свету спремни да уложе живот и бескрајне ресурсе за заштиту граница Израела и Украјине, али ништа да заштите своје границе? Како могу овако глупи људи да наставе да постоје?“, пита се Робертс.