Прочитај ми чланак

ПЕРНАРОВО ПИСМО АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ: Ваша политика је фарса

0

Иван Пернар, заступник странке „Живи зид“ у Хрватском сабору, обратио се америчком амбасадору у Хрватској отвореним писмом.

Отворено писмо велепосланству САД-а у Загребу поводом напада на Сирију:

Хтио сам ово писмо започети са уважени господине Кохорст, али ћу због политике ваше државе написати само Кохорст.

Не цијеним ни вас, ни онога који вас је именовао — Доналда Трумпа. Знао сам од почетка да је он пријевара и да неће заступати интересе грађана који су га изабрали него владе у сјени. Владе за коју већина грађана САД-а не зна, а коју заправо чине структуре које управљају Федералним резервама, вашом или боље речено њиховом средишњом банком и које ће натјерати било којег америчког предсједника да уђе у рат са само једним циљем —

Очувањем америчке доминације на Блиском истоку јер само она јамчи продавање нафте за доларе, а самим тиме и вриједност ваше валуте.

Захваљујући умјетно даној вриједности долару ви искориштавате ресурсе цијелог свијета, дугом га поробљавате, имате војне базе у више од 30 држава и непрекидно водите ратове против низа суверених земаља чија дуга листа је из године у годину све већа.

Ви тврдите да ширите демокрацију и слободу, али сви знају да је то лаж и фарса. Видјели смо то у Вијетнаму, видјели смо у Либији, а видимо сада и у Сирији. Ви не ратујете због идеала за које се декларативно залажете, него због ваших голих интереса.

Управо из тог разлога вас није брига са Палестинце који неспорно доживљавају свакодневни терор од вашег савезника Израела, а притом лијете крокодилске сузе за Косоварима, Сиријцима, Либијцима, Ирачанима, Афганистанцима или било којим другим народом чију земљу желите запосјести, њоме управљати и у њу инсталирати своје војне базе с циљем даљњег ширења зоне вашег утјецаја.

Трумпов претходник Кеннедy је проговорио о утјецају тих скривених структура моћи које управљају вашом земљом и рекао је да су њихови представници окупљени у тајна друштва. Покушао је одузети моћ над стварањем долара ФЕД-у и вратити га у руке државне ризнице.
6 мјесеци након што се супротставио практичарима завјере усмјерене против америчког и свих осталих народа свијета — био је убијен, а ваша влада је за његово убојство лажно окривила комунисте, као што и данас за све оптужујете Русе, често без икаквих доказа.

Оно што је најбизарније је што ваш предсједник Трумп назива сиријског предсједника Ассада животињом, а сам није бољи од њега.

Блажено лицемјерје, ваше кемијске компаније које производе хербициде и ваш војни комплекс који у стрељиво убацује осиромашени уран, потровали су, малформирали и убили милијун пута више људи него што је Асад, под претпоставком да је уистину провео све досадашње нападе кемијским оружјем за које га оптужујете.

Могу вам рећи још једну ствар, као дијете сам гледао у Америку као земљу слободе, данас знам да је то земља робова који из дана у дан имају све мања права, а којом управљају такођер робови и слуге скривених интереса и неформалних структура моћи.

Мене више не можете заваравати, као нити бројне друге људе. Народи свијета се буде и отварају очи, а у паролу „цивилизираног запада“ да демокрација долази уз звук падања америчких и британских бомби, више не вјерују нити грађани ваших земаља.

Не вјерују вам нити грађани Хрватске. То је моја порука за вас Роберта Кохорста.

— Иван Пернар