Прочитај ми чланак

Патрушев: Кијев узима органе рањених украјинских војника

0

Добијамо информације да кијевски режим користи своје рањене војнике као биолошки материјал, тајно им ваде органе ради трансплатације, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев, преносе „РИА Новости“.

„Украјинце не само да бацају у такозване ‘месне олује’, које доводе до огромних губитака, већ према информацијама које стижу, рањене борце Оружаних снага Украјине користе и као биолошки материјал, тајно им вадећи органе за трансплантацију“, казао је Патрушев у Петрозаводску на састанку о питањима безбедности Карелије.

Према његовим речима, очигледно је да није случајно да је Зеленски прошле године потписао закон о трансплантацији, који предвиђа трансплантацију људских органа без сагласности.

Претходно је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила да је Украјина спремна да војну помоћ коју Запад пружа плати органима сопствених грађана.
На Телеграму без цензуре – Избор наших најбољих вести

„Западне земље су главни корисници шема трансплантације органа на црно у Украјини, јер је кијевски режим спреман да Западу плати било чим за војну помоћ коју добија, укључујући и људске органе“, казала је Захарова.

Самит у Вилњусу потврдио агресивну природу Алијансе

Патрушев је нагласио да је јулски самит НАТО-а у Вилњусу потврдио је агресивну природу Алијансе.

„Питања осигурања безбедности на северозападу земље су од посебног значаја у контексту интензивирања војних активности НАТО-а. Недавни самит у Вилњусу потврдио је агресивност ове организације. Одобрени су планови за повећање груписања трупа и изградњу војне инфраструктуре у близини руских граница“, додао је.

Како је навео, напади на Кримски мост потврђују да су САД и њихови савезници, помажући кијевском режиму, заправо спонзори тероризма.

„Амерички новинар Симор Херш, позивајући се на једног америчког званичника, рекао је да је Бајденова администрација одиграла одлучујућу улогу у оба напада на Кримски мост, током којих је коришћена америчка технологија. Ово још једном потврђује да САД и њени савезници, пружајући финансијску и оружану помоћ кијевском режиму, заправо спонзоришу тероризам“, појаснио је Патрушев.

Према његовим речима, такве акције Запада истичу важност задатака осигурања безбедности грађана који се решавају током Специјалне војне операције.