Прочитај ми чланак

Патрушев: Циљ Америке је да ослаби или уништи Русију

0

САД и НАТО имају дугорочни циљ да ослабе или униште Русију, као и да сруше архитектуру безбедности у Евроазији, саопштио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев током посете Тајланду, пише „Росијска газета“.

„Дугорочни циљ Сједињених Држава и њихових савезника из НАТО-а је да ослабе или униште нашу земљу по сваку цену, као и да униште безбедносну архитектуру у Евроазији у целини“, рекао је Патрушев током састанка са генералним секретаром Саветом за националну безбедност Тајланда Супотом Маланијомом.

„Запад је подржао глобализацију НАТО-а и почео да ствара услове за свеобухватно јачање свог војног присуства у азијско-пацифичком региону. Англосаксонски савез АУКУС је посебно оријентисан на решавање овог задатка“, истакао је Патрушев.

„У том контексту, желео бих да истакнем да агресивно ширење војне инфраструктуре у региону доводи до даљег повећања напетости“, рекао је Патрушев.

Раније је прес-служба Савета безбедности РФ саопштила да је Патрушев допутовао у посету Тајланду и разговарао са генералним секретаром Савета за националну безбедност краљевине. Током посете одржане су руско-тајландске консултације о безбедности.