Прочитај ми чланак

Одбројавање: Трамп ускоро пред судом, да ли ће му бити стављене лисице?

0

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп појавиће се данас пред судом у Њујорку због оптужби да је током предизборне кампање 2016. године платио 130.000 долара порно звезди

Трамп ће бити ухапшен и оптужен за 34 кривична дела, али му неће бити стављене лисице, неће бити спроведен у затворску ћелију и неће га фотографисати као приведеног, рекао је упућени извор главном дописнику „Јаху њуза“ Мајклу Искофу.

„Лисице се стављају оптуженима како би се избегао ризик од бекства или претње за окружног тужиоца или судско особље, а ни једно ни друго није релевантно за поступање са бившим председником на кога у сваком тренутку пази армија агената тајних служби“, пише Искоф ексклузивно за „Јаху њуз“.

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп појавиће се данас пред судом у Њујорку због оптужби да је током предизборне кампање 2016. године платио 130.000 долара порно звезди Сторми Данијелс у замену за њено ћутање поводом навода о сексуалној афери.

Трамп, републиканац који је најавио да жели да се врати на председничку функцију 2024. године, први је бивши председник САД који се суочава са кривичним пријавама.

Након што је „Јаху њуз“ објавио ексклузивно детаље Трампове оптужнице, портпарол бившег председника рекао је главном истражном дописнику Исикофу да Трампов правни тим није видео оптужницу и није обавештен о детаљима.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)

На својој друштвеној мрежи „Истина“ Трамп је навео да окружни тужилац треба да „оптужи самог себе“ зато што је незаконито процурио комплетне информације о „патетичној оптужници против њега“.

Осврћући се на бројне спекулације поводом предстојећег суђења, Трампов син Доналд Трамп Млађи поделио је фотографију отиска руке са подигнутим средњим прстом уз опис: „Делује легитимно, али нисам сасвим сигуран“.