Прочитај ми чланак

Нова кривична пријава против Хантера Бајдена, прети му 17 година затвора

0

Министарство правде САД поднело је нову кривичну пријаву против сина америчког председника Хантера Бајдена у којој је оптужен да није платио порезе у износу од 1,4 милиона долара.

Према оптужници коју је подигао у четвртак окружни суд у Калифорнији, Хантер Бајден (53) је оптужен за три кривична дела и шест прекршаја у вези са неплаћањем пореза.

Њему прети казна до 17 година затвора уколико буде осуђен, пренео је Ројтерс.

Министарство правде је саопштило да је истрага о Хантеру Бајдену у току.

Министарство је навело да је Бајденов син учествовао у четворогодишњој шеми да не плати најмање 1,4 милиона долара федералних пореза од 2016. до 2019. године.

Додаје се да је уместо тога потрошио огромне суме новца на, како се наводи, дрогу, девојке, луксузне хотеле и некретнине за изнајмљивање, аутомобиле, одећу и друге ствари, укључујући више од 70.000 долара за програме одвикавања од дрога.

Није јасно када ће се Хантер Бајден појавити на суду.

У оптужници се наводи да је он остварио велике зараде док је био члан управних одбора украјинског индустријског конгломерата и кинеског фонда приватног капитала.

Хантер Бајден је и раније био суочен с оптужбама за неплаћање пореза, а у октобру је на суду у Делаверу рекао да се не сматра кривим по оптужници да је лагао да није користио дроге приликом набавке пиштоља.