Прочитај ми чланак

Министарство правде САД пронашло доказе: Хантер Бајден користио наркотике

0

У телефону сина америчког председника откривене су фотографије, на којим се виде кесице са наркотицима (претпоставља се да је реч о кокаину и крек-кокаину) и прибор за њихову употребу

Министарство правде Сједињених Америчких Држава открило је у телефону Хантера Бајдена, сина актуелног председника Џозефа Бајдена, фотографије које указују да је користио наркотике, наводи се у објављеном извештају ресора.

Према документу, фотографије су из периода крајем 2018. године. Управо тада је син садашњег лидера САД направио неколико фотографија које, упркос личним изјавама Хантера Бајдена на суду, указују на његову зависност од опијата.

На фотографијама се, конкретно, виде кесице са наркотицима (претпоставља се да је реч о кокаину и крек-кокаину) и прибор за њихову употребу. Осим тога, докази које поседује министарство укључују снимке екрана телефона из преписке Хантера Бајдена у којима је он сам помињао случајеве примене забрањених супстанци или је био заинтересован за њихову набавку.

Син америчког председника одбија да се изјасни кривим да је у октобру 2018. године, наводно, лагао у вези са употребом наркотика, попуњавајући формулар при куповини пиштоља.

Истовремено, Хантер Бајден је у својим мемоарима ипак открио да је у том периоду био завистан од наркотика.

Координатор републиканске већине у Представничком дому, конгресмен Том Емер рекао да је да је представнички дом америчког Конгреса спреман да настави са процедуром довођења сина америчког председника Хантера Бајдена под оптужбом за непоштовање суда, ако направи било какав јавни испад.