Прочитај ми чланак

Медведев позвао на ОСВЕТУ Западу због санкција

0

Москва мора да циља економију својих „непријатеља“ као одговор на санкције, рекао је Дмитриј Медведев

Москва треба да узврати што је могуће јаче Западу због његових неселективних санкција које су повредиле обичне људе, изјавио је у суботу бивши руски председник Дмитриј Медведев.

Огромна ограничења наметнута Русији превазилазе циљање само „власти и предузећа“, написао је он на Телеграму. „Они су усмерени на целокупно руско становништво.

„Разлог је јасан: што више руских грађана пати, то је боље за западни свет“, рекао је Медведев, који тренутно ради као заменик председника Савета безбедности Русије.

Само треба да се сетимо овога и да се осветимо где год можемо. Они су наши непријатељи.

Медведев је сугерисао да Москва треба да казни своје противнике „стварањем разних тешкоћа у економији, подстицањем јавног незадовољства због глупе политике власти на Западу и промовисањем међународних одлука које поткопавају интересе западног света“.

У петак су САД најавиле нову рунду санкција против 500 појединаца и ентитета у Русији, наводећи сукоб са Украјином и смрт затвореног опозиционог активисте Алексеја Наваљног. Нова ограничења су усмерена на одбрамбени и финансијски сектор Русије.

Америчко министарство финансија је такође ставило на црну листу државног оператера платног система Мир, који је постао популаран у Русији након што је земља искључена из мреже за размену финансијских порука СWИФТ и услуга Виса и Мастерцард.

Москва тврди да су све санкције против ње незаконите и да имају за циљ дестабилизацију земље.