Прочитај ми чланак

Марија Захарова: Западни земље почеле да деле остатке Украјине међу собом

0

Западне земље почеле су да деле Украјину, о чему сведоче речи француског председника Емануела Макрона о могућности слања трупа у ову земљу, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Ради се о томе да су савезници почели да деле Украјину. И све те Макронове и изјаве других политичара НАТО-а у вези са могућношћу увођења контингената, трупа или неких паравојних јединица на територију Украјине повезане су управо поделом, са њиховог становишта, Украјине“, рекла је Захарова, преноси Спутњик.

Још један доказ припрема за поделу је неспремност земаља НАТО-а да приме Украјину у Алијансу, јер би њен улазак захтевао да све чланице НАТО-а признају њене границе, истакла је Захарова.

Према њеним речима, НАТО је спреман да окупира и подели Украјину, а сада „почиње морална припрема и сопственог становништва земаља НАТО-а и грађана Украјине за такве кораке“.

„Све се то дешава, као што чланице НАТО-а увек раде, под туђом заставом. Ово је још једно инсценирање наводног супротстављања Русији. У ствари, ради се о томе да они почињу да деле остатке Украјине међу собом. Време је да се још једном размисли о томе шта ће се десити ако своју судбину повериш НАТО-у“, додала је Захарова.