Прочитај ми чланак

Лукашенко: Западне службе спремају провокацију у Пољској – оптужиће Москву и Минск

0

Обавештајне службе Пољске и САД спремају велику провокацију против цивилног становништва Пољске за коју ће оптужити Москву и Минск, упозорио је белоруски лидер Александар Лукашенко.

По његовим речима, „сви сценарији различитих провокација које открива обавештајна служба“ одмах се објављују, колико год је то могуће.

„Сада ћемо наставити ту традицију. Још једна оперативна информација. Цитирам дословно (ово је важно за Пољаке): ‘пољска и америчка служба припремају провокацију великих размера против цивилног становништва Пољске за коју ће оптужити Русију и Белорусију“, рекао је Лукашенко на састанку са руководиоцима државних органа система националне безбедности, преноси Белта.

Истовремено је додао да „Варшава покушава да врбује високе белоруске званичнике који би успели да замене белоруске лидере опозиције“.

„Они ће овде тражити и стварати нове и ефикасније активисте који су лојални Западу. Користиће све методе – од баналног подмићивања и уцена до претњи по живот вама и вашим ближњима. Свако може бити у фокусу“, оценио је Лукашенко.