Прочитај ми чланак

ЛУКАШЕНКО: Ово је срамота и ругање демократији, а моје изборе нису признали!

0

Белоруски председник Александар Лукашенко назвао је председничке изборе у Сједињеним Америчким Државама "срамотом и ругањем демократији".

“Погледајте шта се догада са овим изборима. Ово је срамота, ругање демократији”, рекао је Лукашенко, преноси руска државна агенцијаТас с.

Подсетивши да западне земље нису признале августовске председничке изборе у Белорусији као слободне и поштене и позвале на поновљање гласања, он је изразио уверење да партнери и савезници САД неће изнети сличне захтеве, упркос чињеници да актуелни амерички председник, републиканац Доналд Трамп, сумња да присталице противкандидата Џоа Бајдена лажно пребројавају гласове.

„Сада могу да кажем: нема шансе, они ће се плашити“, рекао је Лукашенко о могућости међународних захтева за поновљање избора у САД.

Он је нагласио и да не верује да ће се односи Минска и Вашингтона променити, какав год да буде исход председничких избора у САД.

Заиста, Лукашенка је за победника прогласила Изборна комисија,  чије мишљење лидери ЕУ нису уважили сматрајући да су избори покрадени због бројних неправилности, а Бајдена је за победника прогласила приватна телезивија и уз све доказе противничког табора о крађи избора (много горе и масовније него у Белорусији), Сорош екипа политичара у ЕУ потрчала је да честита Бајдену.