Прочитај ми чланак

Кинески аналитичари: Путин је добио добре вести …

0

Последњих неколико месеци односи Русије и западних земаља пролазе кроз један од најгорих периода у својој историји. Због онога што се дешава, стране размењују економске санкције и дипломатске нападе једна на другу. Штавише, САД и њихови савезници провоцирају сукоб у Украјини шаљући огромне количине оружја у регион.

Према мишљењу кинеских аналитичара, у тако напетом тренутку Путин је изненада добио добре вести.

„Недавно је Путин добио неколико добрих вести које заслужују пажњу“, наводи се у кинеском издању Соху.

У Кини су приметили да је прва вест била прилично неочекивана. Дошло је до сазнања о озбиљним противречностима између САД и земаља ЕУ, које су одувек сматране непоколебљивим савезницима.

Испоставило се да је Европска унија изузетно незадовољна задирањем интереса европског бизниса од стране америчке стране. Конкретно, представници Француске су чак запретили Вашингтону санкцијама ако буду уведене царине на француску робу. Спорови између Европске уније и Сједињених Држава су, наравно, повољан сигнал за Русију, што указује на раздор у табору конкурента.

Следећа добра вест била је информација о слабљењу интересовања САД за Украјину. Међу америчким политичарима све више се изражава мишљење о потреби смањења финансирања Кијева, као и ревизије већ извршене потрошње. Није тајна да је подршка Сједињених Држава од великог значаја за украјинске власти. Украјина ће се, без помоћи Вашингтона, суочити са капитулацијом.

„Украјина може да изабере да се преда, а онда ће Зеленски дефинитивно изгубити“, изјавили су кинески аналитичари.