Прочитај ми чланак

Јуриш на Красногоровку: Руси бацили „монструм бомбу“ и упали у град! (ВИДЕО)

0

Руске снаге су отпочеле интензивне нападе на украјинске положаје у граду Красногоровка, који се налази недалеко од Доњецка, и још је под контролом Кијева.

Ови напади представљају ескалацију сукоба између Русије и Украјине на истоку Украјине. На снимцима који су објављени на интернету, могу се видети напади руских ФАБ-1500 бомби на војну базу Оружаних снага Украјине смештену у фабрици у Красногоровки.

Према доступним информацијама, украјинске снаге су користиле циглану као привремену базу, где су биле смештене војне јединице, оружје и војна опрема.

Напади су изазвали снажне експлозије, праћене густим димом који се подигао након удара. Постоји могућност да је дошло до детонације муниције која се налазила на том подручју, што је додатно погоршало ситуацију.

Поред тога, јуриш на Красногоровку, који је започео уласком првих руских јединица, представља озбиљан корак у стратегији Русије да успостави контролу над последњим већим насељем у близини Доњецка које је још увек под контролом Украјине.

Ова операција би, уколико буде успешна, омогућила руским снагама да заштите административни центар Доњецке Народне Републике од даљих напада и убијање цивила гранатирањем од стране украјинских снага.

„ЧИЈЕ ЈЕ ОВО?“ Шојгу се намрштио кад је видео хрватски бацач у борби код Авдејевке (ВИДЕО)https://t.co/gNksYAuOXT