Прочитај ми чланак

ЈЕЗИВО Кина: Карантински кампови – деца иза решетака, хладноћа и глад! (ВИДЕО)

0

Кина је изградила мрежу кампова за карантин као део стратегије Комунистичке партије да потпуно искорени случајеве коронавируса. Медији су објавили снимке на којима се види како људи који бораве у овим камповима живе у очајним условима.

На снимцима се виде људи, међу којима и мала деца и труднице, у малим, тесним контејнерима са једноставним дрвеним креветима и тоалетом. На другим снимцима виде се мушкарци у заштитним оделима како дају храну људима који бораве у објектима.

Такође, на појединим снимцима, чија веродостојност није потврђена, виде се и деца иза решетака.

У камповима се, према извештајима светских медија, налазе хиљаде људи међу којима су и старије жене, труднице, мушкарци, деца и старији људи. Многи су се жалили да су кампови хладни и да им није дато довољно хране.

„Овде нема ничега, само основне потрпштине… Нико није дошао да нас провери, какав је ово карантин? Више од 1.000 људи су довели, ноћу, и многи од нас су старци и деца. Нису направили никакве одговарајуће аранжмане и зато су нас само немарно сместили овде“, рекао је један становник кампа, преноси ББЦ.

Претходно, у медијима су се појавили извештаји о грађанима који су наводно превезени аутобусима у ове карантинске кампове усред ноћи након што им је наређено да наредне две недеље морају да проведу у кампу.

Као и већи део кинеске ковид стратегије, кампови остају обавијени велом мистерије и гласина – са само фрагментима информација које процуре из строго контролисаног режима.

Милиони људи под кључем

Кинеска Национална здравствена комисија донела је одлуку о изградњи кампова крајем прошле године. Тренутно, три више милионска града су стављена у потпуну изолацију, упркос томе што је земља забележила само 157 случајева заразе короном широм земље.

Око 20 милиона људи је сада у карантину, а град Ањанг је стављен под кључ након само два случаја заразе омикроном. Под кључем је и град Тјенцин који има 14 милиона становника. Ту је откривено 97 случајева коронавируса, па је наложена друга рунда масовног тестирања на корону.

Становници града Сијана такође су у локдауну због нових случајева заразе. Свих 13 милиона становника већ данима је затворено у својим домовима и не могу да оду да купе ни храну или залихе. Кућу могу да напусте само да би се тестирали на коронавирус, због чега је организовано бесплатно дељење хране.

Немилосрдни режим

Снимци на којима се види како кинеске власти поступају у пандемији појавили су се и 2020. године и приказивали су ситуацију у Вухану. Познато је да је Пекинг жестоко промовисао своју стратегију затварања на почетку пандемије, пошто се вирус први пут појавио у Вухану.

У јануару 2021. године, објављене су слике у којима Кина гради масивни карантински камп за више од 3.000 људи изван града Шишаџуанга.

Сличне фотографије су се појавиле и 2021. године у Путиану у индустријском парту Руифенг. Чини се да се ради о истом типу структура које су приказане на снимцима који сада круже интернетом.

Блумберг је у октобру 2021. године известио да је Кина наредила градским властима да изграде места за боравак, са најмање 20 соба на сваких 10.000 становника.

То би значило да карантински објекат изграђен у Пекингу захтева око 42.880 соба за изолацију. Званичник кинеске Националне здравствене комисије каже да би требало спречити да карантински објекти постану „разбацани“ и „неорганизовани“.

 

Верује се да Кина примењује овако строге мере како би сузбила пандемију пре Зимских олимпијских игара.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!