Прочитај ми чланак

Израелци испред Нетанјахуове виле у Јерусалиму: Убицо, поднеси оставку! (ВИДЕО)

0

Као и сваке суботе, десетине хиљада људи у Израелу протестује против премијера Бењамина Нетанјахуа већ месецима, ни рат и сирене за ваздушну опасност их нису поколебале у томе.

Неколико пута протеклих месеци бесни Израелци су му долазили пред луксузну резиденцију у Јерусалиму, која се, замислите, налази на адреси Улица Газа 35! Вечерас су му такође дошли пред кућу и викали уобичајене увреде: „Биби убицо!, Лопове! Поднеси оставку!“

Нетанјахуова полиција, као и увек, брутално се обрачунава са својим народом бранећи режим.

Иначе, најмасовнији протести против Нетанјахуа суботом су Тел Авиву, али и у Јерусалиму се често скупи критична маса. У овом граду су староседеоци ортодоксни Јевреји и Палестинци, тако да од почетка рата удружено протестују против масакра у Гази и „Талмуд циониста“ како зову „дођош Израелце“. Полиција их често хапси и туче, а нарочито од почетка рата којем се жестоко противе и вређају Нетанјахуа.

Тора Јевреји активно протестују и у Њујорку и Вашингтону против Израела, спаљују заставу са Давидовом звездом и истичу да су мирно и сложно живели вековима заједно са Палестинцима (муслиманима и хришћанима), док их нису окупирали Талмуд ционисти и почели све заједно да прогоне и уносе злу крв.