Прочитај ми чланак

Исповест Србина из Москве: „Мајке пронађене како грле своју децу“

0

Мануел Стојановић, један од Срба који се налази у Москви, поручио је да, иако влада паника, војска и полиција раде све што је у њиховој моћи да осигурају град и грађане, те су и контроле знатно појачане.

– То што се догодило је велика трагедија не само за Русију већ за човечанство. Грађани Москве су уплашени, али на улицама се налазе војска и полиција, значајно је повећана контрола, поготово на главним локацијама у граду све са циљем да се ситуација што пре вратила у нормалу, а грађани осете што сигурније.

У тренутку напада, налазио сам се у хотелу будући да следећег јутра имао заказане састанке на тој локацији, нисам био напољу, на улицама града. Верујем да је тешко свима који се тренутно налазе у Москви због осећаја да су могли да буду на месту недужно убијених – рекао је Стојановић.

Он за неколико сати креће на аеродром.

– У овом тренутку се пакујем како бих кренуо на аеродром. Иако је током напада цела Москва блокирана, јављено нам је да можемо да се вратимо за Србију и да су летови одобрени. Појачана је контрола и аеродорому, због чега морамо да будемо тамо четири сата пре лета.

Саосећам са породицама страдалих, велика је туга изгубити вољене на овакав начин – закључио је Стојановић.

Руски истражни комитет саопштио да су неки од убијених у нападу на дворану „Крокус сити хол“ умрли од прострелних рана, док су други умрли у великом пожару који је избио у комплексу.

Новинска кућа База, за коју Ројтерс наводи да има добре контакте у руским сигурносним службама, известила је да је 28 тела пронађено у тоалету и 14 на степеницама.

– Многе су мајке пронађене како грле своју децу – наводи се.

Очекује се да ће број умрлих и даље расти. Раније је објављено како је међу засад 143 погинулих и троје деце.

Сигурносна служба ФСБ-а рекла је да су “четворица терориста” ухапшена док су ишли према украјинској граници, те да су имали контакте у Украјини.