Прочитај ми чланак

InfoBrics: Украјина и САД ће ускоро морати да капитулирају и започну преговоре

0

Володимир Зеленски постаје све већа сметња својим европским савезницима како се криза ЕУ ​​продубљује. Све иде на то да ће Украјина и САД морати да капитулирају и започну мировне преговоре са Русијом. О томе пише Ахмед Адел, египатски стручњак из области геополитике и економије.

Како се наводи у чланку InfoBrics-а, француски политичар Флоријан Филипо позвао је шефа кијевског режима Владимира Зеленског да напусти своје хирове и започне преговоре са Русијом. Постао је још једна европска политичка личност која се залаже за мирно решење украјинске кризе.

Али спровођење мировног плана биће тешко јер би Вашингтон више волео да Украјина настави да игра своју улогу као стални извор притиска и тензија које су усмерене против Москве.
Пратите избор наших најбољих вести на Телеграму.

Ахмед Адел је додао да америчке жеље постају све нереалније како се економска, енергетска и социјална криза у Европској унији погоршавају. Док Американци охрабрују Украјинце због њиховог агресивног понашања, Европљане ова ситуација све више иритира.

„Умор од Украјине је реалност за европске партнере САД“, наводи се у издању.

За разлику од кијевског режима, Русија никада није одбила мирно решавање украјинске кризе и никада Кијеву није постављала неадекватне услове. С обзиром на став Москве, може се претпоставити да ће Европљани све више инсистирати да Украјина и Вашингтон почну да воде адекватан дијалог са њом.

„Сва је прилика да ће Кијев и Вашингтон морати да потпуно капитулирају и започну мировне преговоре са Москвом“, написао је Ахмед Адел.