ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИЦА: Томпсон је велики патриота, ишла бих на концерт у Сплит

0

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић најавила је да ће званично објавити улазак у председничку трку након прославе Дана победе и обележавања "Олује", и додала да би желела да оде на концерт Марка Перковића Томпсона у Сплиту уз оцену да је он велики патриота.

Гостујући у емисији “С председницом ван протокола”, Грабар Китаровић је рекла да би свакако свратила на Томпсонов концерт.

„То никада нисам крила и већ сам била на његовим концертима”, рекла је она и додала да 4. августа с Министарством одбране организују пријем у Книну.

За двојезичне плоче у Вуковару, Грабар Китаровић каже да их треба поставити када се залече све ране које су и данас видљиве на сваком кораку.

“Он (Томпсон) никако не жели да наноси штету народу нити Хрватској, он је велики патриота, како гледам на већину његових песама. Наравно на почетку рата је требало анимирати људе да крену у борбу против заједништва четничке кокарде и црвене звезде коју је носила тадашња ЈНА”, рекла је она и закључила да су песме које данас пева Томпсон критика хрватског друштва, прноси Хина.

Председница Хрватске поздравила је да то што је певач затражио од публике да носи искључиво обележја победничке хрватске војске с обзиром да је „Домовински рат“ у темељима модерне Хрватске.

За рејтинг Владе и ХДЗ, који је према анкетама у паду, већ шест месеци, Грабар Китаровић каже да се то и на њу одразило јер, иако је надстраначка особа потиче из те станке.

Она је оценила да су Хрвати “мало превише негативно расположени, цинични и самокритични” и поручила је да се у будућност мора кренути с више самопоуздања и оптимизма.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!