Прочитај ми чланак

Хазин: Већ је потпуно јасно куда све ово иде – Украјина се затвара а почиње овде …

0

Михаел Хазин је открио временски оквир за почетак рата између САД-а и Кине. Према његовом мишљењу, сви други важни пројекти Вашингтона ће бити заустављени. Због тога, Украјина „иде својим путем“.

Вашингтон се суочава са глобалним изазовом. Данас он треба озбиљно да реши питање опстанка Сједињених Држава као првостепене силе, рекао је економиста Михаил Хазин.

Према његовом мишљењу, САД су већ изгубиле свој хегемонистички статус у међународној арени. Ако САД не почну да истискују Кину из југоисточне Азије до средине лета следеће године, онда неће имати ни шансе да одрже место међу водећим земљама света.

То ће једноставно бити економски немогуће. Из тог разлога, сви остали пројекти који захтевају новац и ресурсе, а који су неопходни за покретање ове операције у југоисточној Азији, се одлажу. То укључује и Украјину“, нагласио је стручњак.

Он је истакао, да је бивши шеф америчког Стејт департмента Хенри Кисинџер, још у пролеће ове године, почео да говори о неизбежном сукобу између Вашингтона и Пекинга.

„Последња особа која је ово рекла, пре неколико дана, био је секретар ваздухопловних снага Сједињених Држава, Френк Кендал. Према његовом мишљењу, све ће почети врло брзо. Односно, већ је потпуно јасно куда све ово иде.

Зато се америчке трупе сада повлаче из Европе и Блиског истока, и то ће имати много последица, а да би некако задржале контролу над западном Европом, САД данас покушавају да је вежу са својом нафтом и гасом“, резимира Хазин.