ХАОС У НАТО: Италијани ово никада неће заборавити Пољској

0

Да не погоршавају и онако затегнуте односе са Пољском у Кремљу нису коментарисали понашање власти у Варшави.

Док Руси и Италијани пребројавају војне транспортне авионе у којима стиже помоћ из Москве, огласили су се и они који упозоравају да Пољска прави проблеме око транспорта, јер не дозвољава прелет преко своје територије.

Foto: depositphotos/ventanamedia

Упркос томе што је Италија чланица ЕУ, Пољаци нису дозволили прелет руских авиона Ил-76 који су превозили хуманитарну помоћ. Члан Савета федерације Русије Алексеј Пушков је такво понашање пољских власти назвао – подлошћу. Авиони су морали да прелете дуже око хиљаду километара и у Сочију су узимали гориво.

Наравно да би авиони брже стигли да су летели преко Белорусије, Пољске и Чешке.


Да не погоршавају и онако затегнуте односе са Пољском у Кремљу нису коментарисали понашање власти у Варшави. Наводно да Пољска није желела да дозволи прелет јер су сумњали да се у летилицама налази војни терет.

У међувремену, руски званичници међу којима и руски министар одбране Сергеј Шојгу, тестирани су по повратку из Сирије где су у понедељак имали разговоре са председником Башаром Асадом. Саопштено је да нико није био заражен.

Настављено је и тестирање свих особа који долазе у директан контакт са председником Путином.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!