Прочитај ми чланак

Fox News: Американци се плаше да напусте своје домове ноћу због пораста криминала

0

Стопа криминала у Сједињеним Државама порасла је на рекордне нивое у последњих 30 година, преноси Fox News.

Према статистикама, 40 одсто Американаца се плаши да шета сам ноћу у кругу од једне миље од сопственог дома.

До сада су ове године у Вашингтону убиства порасла за 35 одсто, пљачке за 67 одсто, а крађе аутомобила за 96 одсто. Међутим, обе политичке странке одбијају да преузму кривицу за рекордну стопу криминала.

У међувремену, криминал наставља да мучи градове широм земље, остављајући многе Американце да се осећају несигурно чак и у својим четвртима.

У недавном истраживању, 40 одсто нас је рекло да се плашимо да шетамо сами ноћу у кругу од једне миље од сопственог дома.

Било да се ради о улицама Вашингтона, Д.Ц., или местима северно од Филаделфије, западно од Чикага, или чак западно од Сан Франциска, криминал је у порасту широм земље. Многе полицијске управе кажу да се повећао од пандемије.

По Галуповој анкети људи су упитани: „Да ли се плашите да ходате сами ноћу у кругу од једне миље од своје куће?“ Године 1993. проценат одговора да, је био 43 посто, а онда је стопа опала. Сада смо на 40 одсто, што је највиши ниво од 1993. године у последњих 30 година.

Полиција је ове године забележила 249 убистава у Вашингтону. Ово је 35 одсто више него прошле године. Толики број убистава у околини није било две деценије.

Погледајмо сада неке друге статистике за Вашингтон: убиства су порасла за 35 одсто, пљачке за 67 одсто, а крађе аутомобила за 96 одсто. А пошто смо у Вашингтону, наравно, обе политичке странке настављају да криве једна другу за ово.