Прочитај ми чланак

ДУГИН: Русија да објави да јој је циљ да успостави контролу над читавом Украјином

0

МИ ЈОШ увек оклевамо да јавно прогласимо циљеве Специјалне војне операције у Украјини - у њиховој геополитичкој димензији.

А потребно је да спокојно признамо да ћемо се борити до потпуне капитулације нацистичког режима у Кијеву и успостављања директне војно-политичке контроле (што је једини смисао демилитаризације и денацификације) над читавом територијом бивше Украјине.

И да објавимо да смо спремни да се боримо тачно онолико колико је потребно за Победу.

То би у све унело јасност која би се одмах одразила на целокупну нашу стратегију и у нашем блиском окружењу јер би свима било јасно да Русија неће толерисати русофобичне режиме и тенденције око своје територије – нигде и ни под којим околностима.

Упркос свој нашој недоследности и несистематчности, сама геополитика је последњих деценија показала један веома важан закон.

Територијални интегритет било које постсовјетске државе гарантују само позитивни или неутрални односи са Русијом.

Покушај да се пређе директно на страну непријатеља (а Запад је непријатељ, што је аксиом геополитике), угрожава територијални интегритет земље која се одлучи на такав корак.

Свако ко сумња у ово незналица је или страни агент.

Време је да Русија крене у офанзиву. У Украјини, на Јужном Кавказу, у Евроазији у целини.

Потребан нам је офанзивни реализам. Потребни су нам планови, хладне и трезвене анализе и ефективне, строго циљане акције.