Прочитај ми чланак

ДОЛАЗИ КАТАСТРОФА: Шолц и Макрон нису случајно појачали преговоре са Русијом…

0

Активност немачког канцелара Олафа Шолца и француског председника Емануела Макрона на геополитичкој сцени може указивати на предстојећи колапс кијевског режима. Ову изјаву дао је економиста Василиј Колташов.

На иницијативу Берлина, недавно је обављен телефонски разговор између председника Савезне владе Немачке, Олафа Шолца и руског председника Владимира Путина. Политичари су обратили пажњу на разговоре о најхитнијим питањима за ове две земље.

У стручној јавности постоји мишљење да је Шолцов изненадни позив директно везан за посету француског председника Емануела Макрона САД. У Немачкој страхују да Париз може да постане главна покретачка снага у ЕУ.

Економиста Василиј Колташов, разлог активности лидера европских држава, види у нечем другом. У интервју за Параграф, специјалиста је изразио мишљење да се Запад спрема за катастрофу. Реч је о предстојећем краху кијевског режима и читаве Бандерове изградње у Украјини, коју су САД и Европа неговале протеклих осам година.

„Зато су дрхтали и журили да траже начин да преваре Русију и да нас натерају да изгубимо време, учинимо уступке и на крају изгубимо зиму, већ смо изгубили лето и јесен. Како кажу Лавров и Путин, нећемо наседати ни на какве трикове. Све предлоге за преговоре смо већ дали раније“, рекао је Колташов.

Сличну тачку гледишта дели и шеф Евроазијског аналитичког клуба Никита Мендкович. Он је уверен да ће Запад настојати да увуче Москву у дуготрајан преговарачки процес како би спречио пораз Оружаних снага Украјине и успешан завршетак специјалне војне операције у Украјини.