Прочитај ми чланак

Будућност Запорошке области може бити само у саставу Русије

0

Повратак Запорошке области под контролу Украјине је искључен, исто као и преговори са кијевским режимом, будућност области може бити само у саставу Русије, изјавио је члан главног Савета војно-цивилне администрације региона Владимир Рогов.

„Запорошка област је историјски руска територија. Повратак региона под контролу кијевског режима је искључено, ма шта они изјављивали, као и преговори“, рекао је он .

Рогов истиче да Кијев не доноси самостално одлуке већ је управљање препуштено британским покровитељима.

Како је напоменуо, Запорошка област ће након потпуног ослобођења од украјинских националиста заузети курс ка присаједињењу Русији као њеном правом субјекту.

„Будућност Запорошке области може бити само једна – у саставу Русије. Нису нам потребне сиве зоне, није потребна Запорошка Народна Република. Желимо да будемо део Руске Федерације, као што смо одувек и били стотинама година. Увек смо били напредни део Руског царства.

Становништво те области је потпуно руско по менталитету, тако да ће бити потребно неколико месеци да се потпуно прилагоде. Све више људи се активно залаже за зближавање са Русијом“, објаснио је Рогов.

Према његовим речима, пут интеграције и поновног уједињења региона са Русијом биће одређен након ослобођења регионалног центра – града Запорожја.

„Данас је две трећине региона већ ослобођено од украјинских националиста и под контролом је руске војске. Али за сада је, нажалост, регионални центар, односно град Запорожје, под спољном контролом режима Владимира Зеленског. Уверени смо да ће град бити ослобођен. Украјински националисти такође схватају да неће моћи да задрже Запорожје, стога већ повлаче имовину из града и изводе своје породице. Све иде ка томе да ће град бити ослобођен“, нагласио је он.

У исто време, додао је да је у ослобођеном делу Запорошке области уведена бивалутна зона, односно да може да се плаћа и у гривнама, и у рубљама.

„Долазак рубље је значајно оживео економију региона“, напоменуо је члан главног Савета војно-цивилне администрације региона.

Регион је вратио у употребу и грб из времена Руског царства, на регистрацијама аутомобила преко украјинске заставе постављају се налепнице са грбом Запорожја из 1811. године.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!