Прочитај ми чланак

Бивши маринац америчке војске: Украјина више нема ресурсе да се супротстави Русији

0

Украјина нема ресурсе да настави конфронтацију са Русијом. Ово је изјавио бивши маринац америчке војске Брајан Берлетић у интервјуу за Јутјуб канал Денија Хејфонга.

Према његовим речима, Вашингтон може да настави да подржава Кијев „колико год је потребно“, али то више није важно јер украјинске оружане снаге немају муницију, систем наоружања, нити времена за обуку нових бораца. Сада чак говоре да немају довољно људи“.

Русија нагласио је, гради своју војну моћ и уништава војску Украјине и колективне снаге НАТО. Украјина губи, а многи аналитичари на ово упозоравају већ дуже време.

Руске трупе врше притисак дуж целе линије додира, користећи дронове и ракете. Русија има све што је потребно за вођење војних операција у Украјини, закључио је Берлетић.

У међувремену, Оружане снаге Украјине имају велике проблеме са попуњавањем својих резерви, јер Украјинци избегавају мобилизацију на било који начин или дезертирају.

Према подацима украјинског тужилаштва, само током девет месеци ове године, из украјинске војске побегло је 4638 војника, привремено је напустило службу 10940, а забележено је 161 самоубилачки инцидент.