Прочитај ми чланак

БИЛ ГЕЈТС најављује грађански рат у АМЕРИЦИ: Ово може довести до краја

0

Фондација Била и Мелинде Гејтс, која се фокусира енормне зараде почевши од ЦОВИД-а 19 па све до производа и погона који се уклапају у климатску агенду планира да ради још како тврде само 25 година. И док фондација намерава да настави са својим циљевима, Бил Гејтс размишља о нечему другом.

Шта се догодило: На самиту филантропије Форбес 400 2022, Гејтс је рекао : „Људи траже једноставна решења [и] истина је понекад досадна. Свако ко има добре иновације о смањењу поларизације, да истина буде подједнако занимљива као и луде ствари, у то би било вредно улагати.”

Оснивач Мајкрософта је говорио о поларизацији у америчкој политици, коју је истраживачки центар Пев дефинисао као огроман и растући јаз између либерала и конзервативаца, републиканаца и демократа.

„Признајем да би политичка поларизација могла све то довести до краја, имаћемо обесне изборе и грађански рат“, рекао је милијардер на самиту.

У САД, политичка подела ескалира годинама. Разлике између републиканаца и демократа у Конгресу су се само прошириле, а већина Американаца добија вести и информације из извора који подржавају њихове политичке ставове, што повећава сукобе око битних детаља бројних политичких питања.

„Поларизација и недостатак поверења су проблем“, рекао је Гејтс. „Једна од најпродаванијих књига прошле године била је књига Роберта Кенедија , у којој се каже да волим да зарађујем новац и да убијам милионе људи вакцинама. То није нормално што се добро продаје.“

Поларизација и дезинформације иду руку под руку, а пројекат Америцан Неwс Патхwаyс од стране Пев Ресеарцх Центер-а открио је доследне разлике у томе шта су одвојени сегменти становништва — укључујући политичке присташе и читаоце одређених извора вести — чули и веровали о развоју догађаја око ковид-19 и избора 2020.

На пример, корисници вести који су често гледали само медијске куће са публиком која је усмерена ка десној страни, већа је вероватноћа да ће наићи и прихватити одређене неистините или неподржане тврдње.- тврди Гејтс

Студија је такође открила да су, у одређеним случајевима, термини као што су „лажне вести“ и „дезинформације“ почели да се односе на вести и информације које не подржавају префериране погледе на свет или наративе људи, без обзира на то да ли су информације у ствари лажне.

„Гејтс сам генерално оптимиста у погледу будућности, али једна ствар која мало слаби мој поглед је све већа поларизација у Америци, посебно када је у питању политика“, написао је Гејтс у посту на блогу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!