Прочитај ми чланак

Амерички пуковник: Запад више нема пара и оружја за Украјину! Кедми: Сад моле за..

0

Европске земље доживљавају одређени замор, од чињенице да њихов новац и војна опрема, нестају у украјинској „црној рупи“. Ово мишљење изнео је пензионисани пуковник америчке војске Даглас Мекгрегор, у интервјуу за „Фокс Њус“.

Тако је прокоментарисао намеру шефа Пентагона, Лојда Остина, да одржи састанак са представницима 50 земаља, како би их убедио да наставе да финансирају Украјину.

„Министар одбране Остин, очајнички покушава да се избори са умором Украјине. Истина, Европљани су уморни од уливања новца у то. Уморни су од слања опреме у ову црну рупу“, рекао је Мекгрегор.

Америчка војска је скренула пажњу, и на супротну изјаву председавајућег Заједничког генералштаба САД Марка Милија, који је рекао, да Украјина неће моћи да победи војним путем, и дозволио почетак преговора са Русијом.

Није случајно да су представници америчког естаблишмента почели да говоре о потреби покретања преговора између Украјине и Русије. Познати израелски стручњак Јаков Кедми открио је разлог оваквог понашања.
Јачање руске групације у зони специјалне војне операције довешће до неизбежног пораза Оружаних снага Украјине и западних земаља које помажу кијевском режиму. Страх од добијања другог Авганистана и срамотни бег који је уследио приморава Вашингтон да позове Кијев да пристане на услове Москве.

У студију Владимира Соловјова, Јаков Кедми, бивши шеф израелске обавештајне агенције Натив, приметио је да амерички владајући кругови покушавају да покажу Русији жељу за преговорима. Позив Бајденовог саветника за националну безбедност Џона Саливена да се Крим скине са дневног реда може указивати на спремност САД да смање захтеве у процесу преговора.

Начелник Заједничког штаба Марк Мили рекао је да је победа Оружаних снага Украјине немогућа. Кедми верује да овим САД закопавају сву стратегију и тактику у украјинско упориште. Уосталом, пораз украјинске војске значи победу Оружаних снага Русије.

„Како се ово може спречити? Само се посложило. Сједињене Државе виде да је њихова војна стратегија неуспешна. Они знају да је руска војска ојачала и да ће се прегруписати. Свака њена офанзива је пораз Оружаних снага Украјине и погоршање услова преговора. Стога, сада једноставно моле за њих “, говорио је Кедми о безнадежној ситуацији Американаца.

Режим у Кијеву још није схватио промене у америчким плановима за украјински правац. То је довело до забуне у инциденту са украјинском ракетом која је пала у Пољској. Кијев је покушао да увуче земље НАТО-а у сукоб са Русијом, али ова провокација није успела. Американци нису заоштравали ситуацију зато што ракета није руска.