Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ У БЕСНИМ АУТОМОБИЛИМА дивљали центром Лондона: Трубили и парадирали…

0

Видео који је постао виралан на друштвеним мрежама приказује Аудије, Ренџ Ровере, Поршее који блокирају саобрац́ај око Вестминстера

Стотине Албанаца окупирало је централне улице Лондона својим скупим аутомобилима како би прославили дан независности своје земље.

Foto: Twitter/SchengenStory

Видео који је постао виралан на друштвеним мрежама приказује аудије, ренџ ровере, поршее који блокирају саобраћај око Вестминстера док полиција покушава да их растера.

На бројним снимцима могу се видети мушкарци и жене како машу албанским заставама док вире кроз прозоре луксузних аутомобила – укључујући љубичасти ламборгини хурацан, као и мерцедес Г-класе, који коштају око 120.000 до 160.000 фунти.


Они су трубили и парадирали док су девојке плесале на улици, а полиција је известила да је једна особа ухапшена током процеса.


Ове сцене изазвале су гнев код осталих возача јер је саобраћајни колапс трајао сат времена, док су их многи називали себичнима, а многима су управо запели за око њихови „бесни“ аутомобили.

„Гледајући ове луксузне аутомобиле, чини се да Албанци неће имати проблема са поскупљењем“, гласи један од бројних саркастичних коментара.

Поворку је на Твитеру прокоментарисао и британски политичар Најџел Фараж. „Ово је било синоћ у Лондону. Помози нам Боже“, написао је он.

Иначе, ове недеље су објављени подаци који показују да Албанци чине нешто више од трећине људи који су у првих девет месеци ове године малим чамцима откривени на преласку Ламанша, што је нагло повећање у односу на претходне године.

За три месеца, од јула до септембра, 45 одсто људи у чамцима били су Албанци, а понегде је тај проценат прелазио и 80 одсто.

Синоћна прослава је била друго окупљање Албанаца у Лондону овог месеца. Наиме, они су 12. новембра развили заставу изнад статуе Винстона Черчила протестујући због изјаве британске министарке унутрашњих послова Суеле Браверман која је прокоментарисала „заустављање инвазије илегалних миграната на јужну обалу“.

Више од 1.500 демонстраната марширало је ка Вестминстерској палати узвикујући: „Нису сви Албанци криминалци“.

Организатори протеста су истакли да је сврха марша протест против понижавања Албанаца у Британији и против раширеног мишљења да су Албанци криви за пораст криминала у земљи.