Прочитај ми чланак

Звездаши прославили 50. рођендан Маракане

0

sp-Zvezda2
(Танјуг)

Фудбалски клуб Црвена звезда уз подршку око 40.000 гледалаца, уочи дуела са Доњим Сремом, обележио је 50. рођендан стадиона црвено-белих.

Вучић поновио: Залажем се за приватизацију Партизана и Звезде
Фудбалски клуб Црвена звезда уз подршку око 40.000 гледалаца, уочи данашњег првенственог дуела са Доњим Сремом, обележио је 50. рођендан стадиона црвено-белих, популарне Маракане.

На терен су, поздрављени овацијама, изашли неки од актера прве утакмице која је одиграна на Маракани између Црвене звезде и Ријеке, 1. септембра 1963. године када је београдски тим победио са 2:1.

Тачно пола века касније на истом месту поново су били Драган Џајић, Владица Поповић, Душан Маравић, Благоје Митић и Трифун Михајловић, легендарни фудбалери црвено-белих.

Осим аплауза, за све оно што су урадили у дресу Звезде добили су на поклон и специјално дизјаниране дресове за ову прилику. Управо у таквим црвеним дресовима фудбалери Црвене звезде играју вечерашњи меч против Доњег Срема.

Током претходних пола века на Маракани су гостовали највећи асеви светског фудбала попут Пелеа, Марадоне, Брекенбауера, Роналда и остали.

Памте се многобројне победе Црвене звезде, као и репрезентације, а највећи српски стадион био је домаћин финала Купа шампиона 1973. године у дуелу Ајакса и Јувентуса (1:0) и финала Европског првенства 1976. године када је Чехословачка после бољег извођења пенала савладала Западну Немачку са 5:3.