Прочитај ми чланак

Звезда узима Партизану најталентованијег кадета!

0

sp-partizan-logo-spajanje_310x186
(Новости)

Из Партизана је недавно у Црвену звезду, прешао Милан Јокић један од најталентованијих српских фудбалера рођених 1995. године. Припрема се, изгледа нова „бомба“. На прагу напуштања Хумске и преласка на „Маракану“, налази се и млађи кадет Марко Шишков, суперталентовани дечак рођен 1998. године.

Како „Спорт” ексклузивно сазнаје, већ су повучени конкретни потези, тако да би, можда, у најскорије време требало да се очекује трансфер.

Шишков се подједнако добро сналази на позицијама централног дефанзивца и задњег везног, чиме још активније истиче кандидатуру за што брже реаговање руководства Црвене звезде. Подсетимо, такође да Шишков припада генерацији дечака о којима се причају бајке и изван граница Србије. Његово присуство и учинак у дресу са државним грбом, нису, дакле, промакли бројним емисарима најпознатијим клубовима Старог континента. Уколико заиста и пређе у табор црвено-белих онда ће селекција коју предводи тренер Александар Јовић, добити квалитет више и засигурно представљати састав коме се мало ко може одупрети на разним турнирима широм Европе.

Шта је разлог одлазака талената из Партизана у Црвену звезду, сад је предмет нагађања чаршије која је не ретко одлично обавештена. Помиње се, између осталог, изостанак привилиегија, која су раније обавезно ишле уз играче омладинске школе, не измирују се стипендије, укинуте су хранарине, не плаћају се станови…

Криза је очито свуда, па ко се боље у свему снађе. Трка вечитих ривала и борба за сваког играча остаје на делу у свим околностима, па и у оним најтежим.

ДЕБИ НА ТУРНИРУ У БУГАРСКОЈ

Неку врсту дебија и у дресу Црвене звезде, Марко Шишков је имао не недавном турниру млађих кадета у Бугарској, на којем су изабраници тренера Александра Јовића, освојили прво место. Шишков је био део победничког тима, који је на колена бацио Лудогорец (2:1), Еспањол (3:2) и на крају СЦКА из Софије (5:0).